Fleece – Profilkläder i fleecematerial

Tröjor, jackor och västar – vi har ett brett urval av fleecekläder med eget tryck. Snygga modeller med praktisk funktion! Vi tar gärna fram kreativa designförslag till dig. Kontakta oss för kostnadsfritt designförslag.

Fleecematerial är ett stickat tyg tillverkat av konstfiber, 100% polyester. Den mjuka, värmande effekten har gjort materialet väldigt populärt i produkter som jackor, tröjor, underställ, sockar och plädar. Fleece är lätt att tvätt men skall inte torktumlas efter tvätt. Fleece tycker inte om hög värme, då ”smälter” materialet.
Fleece böejade dyka upp på marknaden i början av 80-talet. En av de bästa bilderna på mångas näthinnor är säkert när Jonas Birgersson Framfab på 90-talet står på scenen och berättar om en lysande framtid samtidigt som Pieter Wallenberg sitter på första åhörarraden. Där om inte förr placerades fleecetröjan i medvetandet hos många svenskar.
Även PET-flaskor kan bli till fleecetyg. I återvinningsprocessen smälts PET-flaskor ner och man kan spinna fibrer ur massan.
Fleecetyg är inte lämpligt att bäras av elektriker som arbetar med högspänning. Om olyckan är framme kan ljusbågar smälta materialet in i huden på bråkdelen av en sekund. Fleecetyget kan också alstra statisk elektricitet som antänder explosiva gaser.
Fleecetyget har många bra fördelar, funktion som hjälper fukt att lämna kroppen. Kvar blir en torr bra värme. Som nackdelar brukar nämnas att fiberrester lossnar vid tvätt och ibland passerar ut i naturen där de inte bryts ner på ett enkelt sätt.

false

false

false

false

}